De 10 mooiste routes in Nederland

Heuvelrug
De flink beboste Hellendoornse Berg ligt in de Sallandse Heuvelrug, maar behoort officieel niet tot dit nationale park. Smeer de kuiten, want de fietsroute neemt je mee over deze veertig meter hoge heuvel!
Bollenstreek
Het startpunt van deze fietsroute ligt in Katwijk aan Zee bij Strandpaviljoen Zee en Zon. Het paviljoen ligt aan de rand van de Bollenstreek, waar je natuurlijk heerlijk kunt fietsen.
Brabantse Kampina
Deze fietstocht begint in Boxtel op parkeerplaats Ooiendonk. Vanuit hier verken je de omgeving van de Brabantse Kampina en Liempde. Stap op de fiets en trek eropuit!
Koninklijke bossen
Deze route gaat eerst door de polder, en daarna door de mooie bossen rond Baarn, Paleis Soestdijk en de Soesterduinen. Te beginnen en te eindigen bij VVV Amersfoort.
Fietsroute Vuurtoren-Ameland
Het is al een geweldige ervaring om met de pont te gaan maar de route is helemaal geweldig. Je fietst langs alle vuurtorens van het eiland, die overigens ook te beklimmen zijn.
Rondje Baarn en Vuursche Heide
Het startpunt van deze fietsroute is Brasserie De Trits in Baarn. Hier kun je na je fietstocht eventueel nog even een duik nemen in het zwembad!
Rottemeren
Water en molens Start ook in een bosomgeving
Buiksloterdijk
De route start aan het IJmeer. Loop even de dijk op om van het uitzicht over het water te genieten, in de verte zie je de skyline van Amsterdam. Al snel kom je door het beschermd stadsgezicht van Durgerdam.
Bekendelle
Verlies jezelf in de prachtige natuur rondom Winterwijk. Het Vragenderveen is een beschermd veengebied van 120 hectare groot. Het maakt deel uit van Nationaal Landschap Winterwijk.
Lauwersmeer
Deze lange fietsroute start bij Hotel Restaurant Wad Oars in Anjum. Tijdens deze fietstocht ontdek je de omgeving van het Lauwersmeer en Dokkum. Het Lauwersmeer staat bekend als een vogelparadijs op vroegere zeebodem.